معاون وزیر نفت در امور گاز در نشست بررسی پروژههای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران؛ برنامه هفتم پیشرفت؛ مبنای طراحی و اجرای پروژههای شرکت ملی گاز ایران
به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، عصر روز دوشنبه 7 آبان ماه در نشست بررسی پروژههای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران که با حضور جمعی از مدیران مسئول پروژه و نیز مدیران ارشد شرکت ملی گاز در ساختمان شهدای این شرکت برگزار شد، با بیان این مطلب و پس از شنیدن گزارش برخی از مدیران پروژهها، اظهار داشت: ذخیرهسازی گاز باید در کانون توجه باشد؛ ضمن آنکه راهاندازی هرچه سریعتر فاز دوم طرحهای ذخیرهسازی شوریجه و سراجه بسیار ضروری و لازمالاجراست.
وی ادامه داد: در این راستا، راهاندازی هرچه سریعتر فاز دوم طرحهای ذخیرهسازی، میتواند کمک مؤثری برای ما در فصل سرد سال باشد.
توکلی شنیدن صدای ذینفعان مختلف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در سامانه PMIS را اقدامی خوب برشمرد و تصریح کرد: سیستم بسیار خوبی طراحی شده که باید در آن، دسترسیها به افراد مختلف در سطوح مدیران و کارشناسان بیش از پیش تسهیل یابد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با یادآوری مصرف بیرویه گاز در کشور و خسارت ناشی از آن به دیگر بخشها، بهویژه کارآفرینان بخش خصوصی، بر لزوم یافتن راهکارهای اثربخش برای برونرفت از وضعیت فعلی تأکید کرد و گفت: باید موضوع را فراتر از سازوکارهای قیمتی ببینیم و فکر کنیم که شرکت ملی گاز ایران میتواند چه نقشی در کاهش این میزان هدررفت سرمایه ملی ایفا کند.
معاون وزیر نفت در امور گاز، نقش شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران را در فرآیند طراحی و انتخاب تجهیز، مهم عنوان کرد و ادامه داد: رویکرد این شرکت در اجرا، خرید و تأمین تجهیزات باید با نگاه ارزشآفرینی در مبحث انرژی، صرفهجویی و بهینهسازی همراه باشد.
توکلی در پایان، اظهار داشت: باید نقاطی که در آنها هدررفت صورت میگیرد را شناسایی کرد و با مهندسی مجدد و اخذ نظرات بهرهبردار، سیستم را به سمت مصرف بهینه انرژی سوق داد.
پیشرفت 81 درصدی پروژه خط لوله گاز چلوند – اردبیل
در ادامه این نشست، رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز با قدردانی از برگزاری این جلسه در آستانه فصل سرد و اتخاذ رویکرد جدیدی که به روانتر شدن فرآیندها انجامیده، تصریح کرد: در پاسخ به درخواست بهحق بهرهبرداران که از شنیده نشدن صدایشان گلایه داشتند، سامانه PMIS را مستقر کردیم و روزانه صدها کامنت از ذینفعان گوناگون در این سیستم دریافت میکنیم.
وی با اشاره به تازهترین اقدامات فناورانه این شرکت، گفت: بهزودی کمپرسوری با فشار 350 بار برای تزریق گاز در لایههای زیرزمینی تقدیم صنعت ذخیرهسازی گاز میشود؛ ضمن آنکه سامانههای کنترل ساخت ایران نیز، در ایستگاههای تقویت فشار گاز نصب میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر نقش ایستگاههای تقویت فشار گاز در ارسال گاز به نقاط مختلف شبکه عظیم گاز کشور، گفت: پروژه احداث ایستگاه تقویت فشار گاز دهشیر به پیشرفت 90 درصدی رسیده و برخی واحدهای آن در آینده نزدیک راهاندازی میشود.
به گفته نوشادی، فرآیند نصب توربینهای ایستگاههای تقویت فشار گاز لامرد و بستک روی خط هفتم سراسری گاز نیز، در دست اقدام است.
وی همچنین از پیشرفت 81 درصدی پروژه خط لوله گاز چلوند – اردبیل خبر داد و گفت: بخش مهمی از مسیر این پروژه در گردنه حیران در حال انجام است و علیرغم شیب بالای 40 درصد آن ناحیه، پیشبینی میشود تا بهمنماه به اتمام برسد.
نوشادی در پایان، با بیان اینکه قطعه دوم خط لوله گاز رشت- چلوند نیز تزریق گاز شده، توضیح داد: کار اتمام قطعه اول این پروژه که با موانع تحصیل اراضی گوناگونی مواجه بود، اکنون در منطقه رضوانشهر و در سه جبهه مختلف در حال انجام است.