مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان؛ تولید 85 کیلووات ساعت تولید برق خورشیدی در ساختمان‌های شرکت گاز استان کردستان
مهندس احمد فعله‌گری مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان در مورد تولید برق خورشیدی در ساختمان‌های اداری استان اظهار داشت: با نصب پانل‌های خورشیدی در ساختمان‌های این شرکت در سراسر استان میزان ظرفیت تولید برق خورشیدی به 85 کیلووات ساعت افزایش یافت.

به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان کردستان مهندس احمد فعله‌گری در مورد مزایای تولید برق خورشیدی گفت: در این روش، انرژی الکتریکی حاصل از سیستم فتوولتائیک (با استفاده از تجهیزات الکتریکی مبدل جریان مستقیم به جریان متناوب، همچون اینورترهای متصل به شبکه و ...) ضمن تغییر شکل و تطبیق سطح ولتاژ و فرکانس انرژی الکتریکی حاصل از سیستم فتوولتائیک، با مشخصات سطح ولتاژ، اختلاف فاز، فرکانس و ... شبکه سراسری به شبکه سراسری برق تزریق می‌گردد. با استفاده از نیروگاه‌های فتوولتائیک متصل به شبکه سراسری بصورت متمرکز و یا غیرمتمرکز (ضمن تقویت انرژی جاری در شبکه توزیع)، بدلیل تزریق ولتاژ و جریان مانع افت ولتاژ شبکه توزیع گردیده و در نتیجه از فشار بر روی نیروگاه‌ها در طی روز جلوگیری نمود. این امر به مثابه این است که هر مشترک شبکه سراسری برق، با نصب سیستم متصل به شبکه، خود بعنوان یک تولیدکننده پراکنده کوچک (DG)، بصورت نیروگاهی کوچک عمل نماید. در این روش علاوه بر تامین بخشی از انرژی الکتریکی موردنیاز مصرف‌کننده، انرژی الکتریکی (مازاد بر مصرف) به شبکه سراسری برق تزریق می‌شود.

وی افزود: بهره‌برداران از منابع فسیلی با دیدی واقع‌نگرانه دریافته‌اند که برداشت امروز از ذخایر فسیلی، منجر به بهره‌‌مندی کمتر نسل‌های آینده و در نهایت تهی شدن منابع در مدت زمانی کوتاه خواهد بود.

مهندس فعله‌گری در مورد استفاده از منابع تجدیدپذیر عنوان کرد: استفاده از انرژی‌‌های تجدیدپذیر یعنی استفاده از منابع انرژی که در مقایسه با طول عمر انسان‌ها به صورت مداوم در حال جایگزینی هستند مانند انرژی خورشید، انرژی باد، انرژی امواج دریا، انرژی زیست توده و … از بهترین راهکار‌‌های پیش روی بشر به شمار می‌رود و با توجه به ذخایر محدود انرژی فسیلی و افزایش سطح مصرف انرژی در جهان، دیگر نمی‌توان به منابع موجود انرژی متکی بود و بنابراین کشور‌‌های پیـشرفته دنیا به دنبال یافتن منابع جایگـزین برای تولید انرژی الکتریکی هستند.

فعله‌گری در مورد ظرفیت تولید برق خورشیدی در ساختمان‌های تابعه شرکت گاز استان کردستان بیان داشت: قبل از سال 97 میزان ظرفیت تولید برق فتوولتائیک 50 کیلووات بود که در سال 97 یا راه‌اندازی 20 کیلووات سیستم ظرفیت تولید برق فتوولتائیک در ساختمان‌های اداری شهرهای بیجار (10کیلووات)، مریوان (5 کیلووات) و سروآباد (5 کیلووات) میزان ظرفیت تولید برق فتوولتائیک به 70 کیلووات ارتقاء یافت.

وی یادآورشد: در سال جاری با راه‌اندازی 15 کیلووات سیستم فتوولتائیک در ساختمان‌های اداری بانه (5 کیلووات)، دهگلان (5 کیلووات) و کامیاران (5 کیلووات) میزان تولید برق خورشیدی به 85 کیلووات ساعت افزایش یافت.

مهندس فعله‌گری در ادامه سخنانش به موفقیت‌های شرکت گاز استان کردستان در زمینه اخذ گواهینامه‌های سیستم مدیریت انرژی اشاره کرد و اضافه نمود: برای نگهداشت استاندارد سیستم مدیریت انرژیISO 50001  دامنه و مرز استاندارد به تمام ساختمان‌ها و تاسیسات استان گسترش یافت و جهت ممیزی انرژی تفصیلی سطح 3 ساختمان‌های اداری و ایستگاه‌های تقلیل فشار بر اساسISO50002  بررسی وضعیت مصارف انرژی و شناسایی راهکارها و فرصت‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی انجام و گواهینامه ISIRI16000 برای معاینه فنی کلیه موتورخانه‌های ساختمان‌های اداری دریافت گردیده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان در پایان سخنانش به کسب رتبه برتر در جایزه مدیریت انرژی صنعت نفت اشاره کرد.